Агенцията по вписванията. Снимка АрхивИмотният и Търговският регистър и регистърът на

...
Агенцията по вписванията. Снимка АрхивИмотният и Търговският регистър и регистърът на
Коментари Харесай

Имотният и Търговският регистър вече са на нов адрес

Агенцията по вписванията. Снимка Архив

Имотният и Търговският указател и регистърът на юридическите лица с
нестопанска цел от през вчерашния ден към този момент са налични на общ портал, на адрес https://portal.registryagency.bg. Това съобщиха от Агенцията по
вписванията. При опит да се влезе в www.brra.bg
или www.icadastre.bg, страниците автоматично прехвърлят потребителите на новия, единен портал. За прилагане на пълната функционалност на двата регистъра е належащо да се създаде потребителски профил и към него да се причисли средство за идентификация - електронен автограф, ПИК на Национална агенция за приходите или документ от Агенцията по вписванията. 

Първоначалната идентификация подсигурява нараснало равнище на сигурност и отбрана на персоналните данни, съгласно европейската наредба. На 9 юни единният портал беше презентиран с опция за регистрация на профили, присъединяване на средство за идентификация и тестово сключване. Статистиката демонстрира, че между 9 юни и 27 юли са основани едвам 5000 профила. В първия ден от стартирането на новия портал са се
записали над 7000 потребителя, като досега общият им брой надвишава 12 000. Всички услуги и информации на двата регистъра към този момент са налични на https://portal.registryagency.bgg.

Само на 27 юли през единния портал са подадени към 2500 заявки за услуги и информации в Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел и Имотния указател.
Агенцията по вписванията е предоставила опция на ползвателите да получат отговори на въпроси, свързани с регистрацията, потреблението и достъпа до единния портал както на телефон - 070012107, по този начин и на електронен адрес: [email protected].

Към момента по-голямата част от запитванията са свързани с местни механически настройки при тестово сключване. Най-често задаваните въпросите са по отношение на Имотния указател и са свързани основно с това какво е належащо за приемане на специфичен достъп и по какъв начин да се причисли профил или трансферират суми от налична сметка отстрани в icadastre.bg към профил в новия портал.
От Агенцията осведомят, че регистрация на потребителски профил със специфичен достъп в единния портал е допустима единствено за лица, на които е разрешен подобен достъп със закон. Такива са представители на държавни органи, органи на локалното самоуправление и локалната администрация и на лица, осъществяващи обществени функционалности. При подаване на заявление за регистрация на консуматор със
специфичен достъп е належащо да бъде приложена заповед от началник на съответната институция, доказващ представителността на съответното лице и/или законовото съображение за специален достъп.

За присъединение на профил и прекачване на суми от профили от icadastre.bg в новия портал е належащо, след регистрация в новия профил, да се избере функционалността " Обединяване на потребителски профил ". Системата изисква да се вкарат потребителско име и ключова дума на профила от icadastre.bg. След изпращане на поръчката за обединяване и приемане на удостоверение от Агенция по вписванията, в новия профил автоматизирано се трансферират както наличните суми, по този начин и списък на извършените досега информации.

Всички информации в Имотния указател, за които се дължи държавна такса могат да бъдат употребявани
единствено откакто е изработен потребителски профил и е присъединено средство за идентификация.
Безплатните информации както в Имотния, по този начин и в Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел могат да се употребяват, без да се изисква автентификация. Изключение прави само достъпът до сканираните документи, съдържащи се в делата на търговците/ЮЛНЦ, за който е необходим електронен автограф, ПИК на Национална агенция за приходите или документ от Агенция по вписванията, както беше и до момента.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР